Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2019 04:37 - И АНГЕЛИТЕ В НЕБЕТО СЕ РАДВАТ! 1-ва част
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 2221 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Въведение

   Добре дошли в Божието семейство! 

  Добре дошли в семейството! Знаете ли, че когато човек приеме Исус като Спасител и Господ, всички ангели на небето се радват в НЕГОВА  чест? Вярно е! Библията, Божието Слово, казва, че има радост в присъствието на Божиите ангели за един грешник, който се кае (Лука 15:10). 

  Когато помолиш Исус да прости греховете ти, да дойде в сърцето ти и да стане Господ на живота ти, ти ставаш „дете на Бога“, ставаш част от Божието семейство ... ставаш християнин!

  Християнството не е просто някаква си религия. Християнството е лична връзка със живият Бог! Бог е реален. Той е жив и те обича много.

  И понеже те обича и познава, Той иска и ти да Го познаваш и обичаш. Поради това, Библията е най-важната книга, която ти някога ще прочетеш.


  Като Божието лично Слово към теб, ти ще откриеш, че Библията е пълна с богати, прекрасни истини, които ще ти помогнат да живееш успешно в този и в живота, който ти предстои. Насърчавам те да прочетеш за себе си това, което Библията има да ти каже. Докато четеш Божието Слово и взаимоотношенията ти  с Него стават все по-здрави, разбирането ти за Него и Неговото Слово също ще нараства.

  Написах „И Ангелите в небето се радват!“ като едно простичко обяснение на това какво означава да си Християнин. Тази книжка е основно ръководство, което ще ти помогне да научиш и разбереш как да живееш като Християнин. В нея споделям с теб някои от важните градивни елементи на новата ти вяра и невероятните привилегии, които получи с решението си да следваш Христос.

 
Моля се, „И Ангелите в небето се радват!“ да ти дава практическо прозрение за развитието на лични взаимоотношения с Бога,  избирайки да изминеш останалата част от живота си с Него.

  „Ние сме на твое разположение!”

  Глава първа
 Великата размяна Бог те обича толкова много, че изпрати Своя Единороден Син - Исус Христос - на Земята, в човешка плът, като човек, за да плати наказанието за греховете и непокорството на целия свят.

  Той ни предлага един подарък - възможността за една „Велика замяна“. Бог предлага да замени нашата греховност за Неговата святост; да замени нашите болести с Неговото изцеление; да замени нашата вечна смърт с Неговият вечен живот. Тази „Велика замяна“ е един  подарък, даден нам даром, който Той предлага на всеки човек.

  Когато Бог създаде човека по Свой образ и подобие, Той ни сътвори съвършени. Той ни създаде, за да имаме взаимоотношения и съвършено общение  с Него. Бог никога не е възнамерявал да се разболяваме. Той никога не е искал да грешим. Той никога не е искал да умрем. Но се случи нещо, което промени всичко това. Просто първият мъж и първата жена, които Бог създаде - Адам и Ева -  избраха да не се подчинят Нему.

  Ти знаеш от личен опит, че винаги има последствия от действията ти, изборите, които правиш и решенията, които вземаш. А последствието от греха на Адам и Ева, т.е. от решението им да не се покорят на Бога, отвори вратата за греха, болестите и смъртта и те влязоха в света. Библията казва, че заплатата на греха е смърт (Римл. 6:23).  Без Бога, за нас няма надежда!

  И понеже Адам и Ева избраха да не се покорят на Бога, всички ние сме разделени от него. Тяхното решение  обрича всички нас на духовна и вечна смърт.  Библията ни учи, че всеки един от нас е отделен от Бога поради собственото си упорство и грях, и че точно заради това, ние наистина  сме без Бога и без никаква надежда.  Заслужаваме да понесем вечна смърт като наказание за нашата греховност. Но въпреки това, което ние заслужаваме, Бог ни обича толкова много, че състави план, който да ни върне в общение и да възстанови отношенията ни с Него. Планът е прост: Бог изпрати своя съвършен Син, Исус Христос, на земята като човек, за да бъде наказан за нашите грехове ... вместо нас ... на нашето място.

  Исус дойде на света като бебе, което се роди от девица чрез силата на Святият Дух. Той живя безгрешен живот и умря от мъчителна смърт, прикован на кръст, оставен да виси докато не умре. Докато Исус страдаше на кръста, греховете на цялото човечество бяха стоварени върху Него. Бог в Своята святост трябваше да се отвърне от Него, да  отхвърли Христос, докато Той висеше прикован на Голготският кръст. Но после, о чудо, колко прекрасно - Бог възкреси Исуса от мъртвите, след като беше престоял в гроба три дни!

 
Когато повярваш, че Исус е Сина на Бога и че Той беше наказан за твоите грехове вместо ти да понесеш наказанието за тях; когато повярваш, че Бог Го възкреси от мъртвите; когато приемеш Исус за свой личен Спасител и Го направиш Господ на живота си и избереш да ходиш в послушание на Бога и Неговото Слово, тогава получаваш правото да прекараш славна вечност в Небесата с Него! Ти разменяш своята воля за Неговата. Ти разменяш вечното осъждение без Него - за една вечност в Небесата заедно с Него. Заменяш живот, изпълнен със страх, тревоги и грижи - за живот, преливащ с мир, който надвишава нашето човешко разбиране (Фил. 4:7).

  Изкуплението Ако любимо дете е било отвлечено, отчаяните родители са готови да заплатят сумата, която похитителя иска да получи, за да освободи открадното дете. Те плащат „откуп“, който представлява плащане, за да бъде освободено нещо много скъпо, което им е било отнето.

  А що се отнася до Бога, ние сме Неговото творение и сме били отвлечени! Ние сме жертви на Неговия враг, Сатана, който ни е откраднал и възнамерява да ни държи като пленници, оковани във веригите на собствения ни грях. Не можем да се освободим сами и не можем да платим откупа. Ние сме напълно безпомощни, хванати в капана на Сатана и нашата собствена грешна природа!

  Бог можеше да ни остави в ръцете на Своя враг. Той можеше да се задоволи само с това да ни създаде и след това да ни остави да се грижим сами за себе си. Но Той така желае да има близка връзка с нас, че изпрати Своя Син да ни освободи. Ето това ни отличава от животните, които Той създаде. Той не просто иска да бъдем Негови създания … Той иска да бъдем Негови деца.

  Добрата вест е, че Исус Христос, Божият Син, плати цената за нашата свобода със Своята собствена кръв, за да можем да сме Божии деца. Със своята кръстна смърт Исус плати откупа за твоя  и моя живот. Въпреки че нашият грях ни осъжда, Той умря на нашето място, умря вместо теб и мен, за да ни освободи и за да заплати напълно присъдата за вечна смърт, която заслужаваме. Когато Го приемем за наш Спасител и Господ, ние сме откупени и освободени от греховете си и от веригите на Сатана! Излезте от затвора свободни!

  Представи си, че си хвърлен в затвора, осъден за престъпления, за които си виновен. Бил си осъден на смърт и чакаш изпълнението на смъртната си присъда. Изведнъж научаваш, че някой е предложил да заеме твоето място и да бъде екзекутиран вместо теб.

  Би ли избрал да останеш зад решетките и да чакаш екзекуцията си? Разбира се, че не! Сърцето ти бие до пръсване от възбуда, защото скоро ще си свободен! Ще излезеш от този затвор тичайки с всички сили без да поглеждаш назад!

  Да, това се случва когато станеш Християнин. Въпреки че си „осъден на смърт“, очаквайки заслужената екзекуция, Исус ти предлага билет да „излезеш от затвора свободен“! Може да избягаш от затвора на своите грехове, без никога да погледнеш назад, освен когато ще благодариш на Този, Който те е изкупил от вечна смърт! Има един припев, който гласи: „ Имахме дълг, който не можехме да изплатим; Той плати дълга, който не беше Негов.”  Ние не можем да платим цената, с която да изкупим себе си, защото Бог не приема нашите напъни, с които се опитваме да премахнем собствените си грехове. Защо? Защото в Книгата на пророк Исая е записано: „Защото всички станахме като човек нечист, И всичката ни правда е като омърсена дреха; “ (64:6).

  Думата “праведен” означава да имаме „правилна позиция“ пред Бога. Никой от нас не е праведен сам по себе си. Ние не можем да стоим пред Бога и да защитаваме, извиняваме или оправдаваме нашите грешни поведения и мисли. Но Божието Слово заявява:


„Който за нас направи грешен Онзи (Исус Христос), Който не е знаел грях, за да станем ние чрез Него праведни пред Бога.“ (2 Кор. 5:21).    



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1473797
Постинги: 2474
Коментари: 24
Гласове: 1708
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930