Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2013 17:22 - ОПИТ ЗА ОТГОВОРИ/ мои/ НА ЕДНА БЛОГЪРКА/ Не е за първосигнални, чалгаджии!/
Автор: ivoki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1269 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 28.01.2013 01:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ:
   Дано помогне на някого.......

   

Първо: Каква беше тая кал , от която ни направи, та все се пука и чупи като изсъхне много? Или на времето е била екологично чиста, а сега има разни замърсители и консерванти в нея ?

Бог ни е създал от Земята и Водата, която Той създаде, за да сме свързани с тях. Но ни даде и душа и избор за да живеем и осъзнаваме битието си. Нашият избор не е Негово дело, а наше . Някои от нас не се ”пукат“ и ”чупят“ и ”съхнат“ ...... Замърсителите и консервантите са НАШИЯТ избор. ....


Второ: Нали сме направени по Твой образ и подобие? Защо тогава сме толкова различни по външност и душа?

Някой виждал ли е Бог? Неговото величие и всеобхватност са като безкарая на Вселената, непосилно да го разберем с ограниченият ни ум.Във всеки от нас има частичка от Него !


Трето: Само Адам и Ева ли си създал? Тогава трябва всички да сме роднини и техните деца да са се женели едно за друго? Ако е така, откъде станахме бели, черни, жълти, червени…?

Бог ни е дал шанса да оцелеем според условията, в които живеем. В онези времена никой бял не би оцелял под жарките лъчи на слънцето в екваториалната област и за това е потъмнил кожата на живеещите там за да оцелеят . На всички ни е дал този шанс : ДА ОЦЕЛЕЕМ !


Четвърто: Ако Ти си най-могъщия на света, защо оставяш Лукавия да прави злини, с които ти не се справяш? Не таксувай действията му като вид изпитания и изкушения, защото много станаха и почвам да си мисля, че е по-силен от Теб…

Бог не е най могъщия в света, а във Вселената, която е създал от Хаоса. Но Той дава шанс на всеки да е такъв какъвто е. Дори и на Деница – Дявола , който се опита да се противопостави на Създателя си. И знаете ли защо? Защото Бог е Любов във всичките и форми. Необяснимо за нас.....


Пето: Нали родителите обичат децата си? Тогава защо към едни си Майка добра, а към други си Мащеха зла? Не ми излизай с номера, че си Баща!

Бог е Любов ! И ако ни дава изпитания и уроци, то е за да ни усъвършенства и подготви за живота след смъртта . Изпитанията са защото ни обича.


Шесто: Хубави заповеди си измислил. Така трябва - да се живее според правила, за да Ти е мирна главата. Защо тогава, тези които нарушават заповедите Ти, са потънали в разкош, охолство и са на почит? Аз като не крада, не лъжа , не убивам, не пожелавам жената, нито мъжа на ближния си, защо живея в нищета? Знам, ще кажеш: ” Прекален светец и Богу не е угоден”, ама все пак?

Разкошът, охолството и ”почитта ” са преходни и тленни. В гроба ги няма.Те са личния ни избор, кое е важно.Бог не се меси в тези наши избори.


Седмо: Като съм праведна, па и постя и се моля, и свещи паля, чии грехове изкупувам? Защо мен наказваш за грешките на роднините ми? Каква вина имам аз? Толкова ли са много, че не е стигнало времето Ти?

Не ”наказания“ а изпитания и уроци ти дава Бог, защото те обича и се грижи за душата ти, за да осъзнаеш къде грешиш в своето битие . Смяташ ли се за безгрешна ? Постът и паленето на свещи, не те прави праведна. Замисли се къде грешиш. Бог само те подканя да го направиш.


Осмо: Нали заради Змията си изгонил Адам и Ева от Рая? Тогава защо ме караш тук на Земята да се страхувам от нея? Какво Зло би ми направила още, освен това, което е сторила на тях?

Не змията е причината.Тя е само символика на злото и изкушението. Аз не се страхувам от ”змията, защото не я допускам в себе си.


Девето: Истината ли знаят хората за смисъла на живота си или има нещо, което ги чака след смъртта? Тогава защо всичко се свежда до яденето само и отделителната система? Да се примирим ли с това?

Личен избор е храната и отделителната система да са водещи. Моят смисъл е да се храня толкова колкото да мога да поддържам тленното тяло осъзнавайки нетленното.


Десето: Боже, сляпото прогледна ли вече? Ако е така, защо от толкова много учене все не вижда повече от носа и от джоба си?

Повечето хора умират слепи за духовността. Личен избор !


После: Защо на едни си дал само красота, на друг ум, на трети недъг, на четвърти болести? Равновесие ли Ти трябва?

На всеки човек Бог е дал различни дарби- мънички частици от Него.Как ще ги ”употребим“ , вложим и развием е нашият избор. На Бог не му трябва НИЩО, защото има ВСИЧКО.


И още : Сиромахът наистина ли е жив дявол? Затова ли си се отрекъл от него и го оставяш сам да се оправя? А кой е като умрял дявол?

”Сиромахът наистина ли е жив дявол“ е човешка класификация.Какво общо има с Бог?

Искам и да питам: Всъщност Любовта грях ли е или наказание? Смелостта порок ли е ? Завистта, злобата и алчността приятели са или мои врагове и защо всички се съветват с тях?

Любовта е дар.Но истинската, без очакване, без корист, без злоба и алчност. Няма, априори, врагове. Това е дело на умът ни.
Бог при зачатието ни дава първо ДУША, после тяло и накрая ум за да служат на ДУШАТА. От нас зависи да не обръщаме тази схема. И да не подчинявам е ДУШАТА на тялото и умът ни. Личният избор..........





Гласувай:
8



1. ivoki - Отрицателен вот !!! Всъщност, ...
27.01.2013 13:08
Отрицателен вот !!!
Всъщност, да...... Написаното не е за първосигнални хора , почитатели на Азис и хора незапознати с ценностите na Православието или са с елементарно мислене.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3801867
Постинги: 2782
Коментари: 3628
Гласове: 10171
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031