Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2019 14:53 - В ДНЕШНИЯТ ДЕН
Автор: ivoki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 884 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Обрезание Господне

Свети Василий Велики

" И върнаха се пастирите, славейки и хвалейки Бога за всичко, що чуха и видяха, както им бе казано. Като се изпълниха осем дена, за да бъде обрязан Младенецът, дадоха Му името Иисус, наречено от Ангела, преди да се зачене Той в утробата.”
“. А Младенецът растеше и крепнеше духом, като се изпълняше с мъдрост; и благодат Божия беше върху Него.Всяка година родителите Му ходеха в Иерусалим за празник Пасха”

/Лука 2:21-23/,40-41/

"И като слезе заедно с тях, Той се спря на равно място: там бяха мнозина Негови ученици и голямо множество народ от цяла Иудея и Иерусалим и от приморските места Тирски и Сидонски, които бяха дошли да Го чуят и да се излекуват от болестите си; бяха дошли тъй също и страдащи от нечисти духове; и се изцеряваха.И целият народ гледаше да се допре до Него, защото от Него излизаше сила и изцеряваше всички. И Той, като подигна очи към учениците Си, казваше: блажени вие, бедни духом, защото ваше е царството Божие.. Блажени, които гладувате сега, защото ще се наситите. Блажени, които плачете сега, защото ще се разсмеете.. Блажени ще бъдете, кога ви намразят човеците, кога ви отлъчат и похулят и изхвърлят името ви, като лошо, заради Сина Човечески.Възрадвайте се в оня ден и се развеселете, защото голяма е наградата ви на небесата. Тъй постъпваха техните бащи с пророците.”

/Лука 6:17-23/

Проповедта.

Настъпи новата година. Всеки вярващ ще определи дали той или тя ще завърши годината по-близо до Бога, отколкото е в момента. Всеки вярващ ще определи дали годината 2019 ще бъде посветена на Бога.Всеки човек има същото количество време през следващата година. Само тези, които напускат този живот преди края на годината, ще имат по-малко. Всеки човек има двадесет и четири часа на ден.
Бог ни дава време. Бог ни дава живот. Ние определяме колко от времето, дадено от Бога, е посветено на удоволствието от Бога. Решенията, които вярващите правят, или са угодни на Бога, или са в противоречие с Божиите пътища.В сегашното Евангелие, когато Иисус беше на дванадесет години, Иисус прекара доста време в храма. Колко време ще прекара средният вярващ в църквата през 2019 г.? За сравнение колко време ще прекара средностатистическия вярващ, гледайки телевизия през 2019 година?Колко време ще прекара средностатистическия вярващ, който ще чете жълтите вестници през 2019 г.? За сравнение, колко време ще прекара средностатистическия вярващ, четейки Библията през 2019 г.?По време на всеки двадесет и четири дни през 2019 г. би било интересно да се направи проучване на времето на вярващите, за да се определи времето за ежедневна молитва в сравнение с времето в други дейности.
Ако Бог ни даде двадесет и четири часа, колко от двадесет и четирите часа са посветени на Бога? Колко време от всеки ден е посветено на работата на Църквата? Колко време от всеки ден е посветено на молитва и / или поклонение?Светата православна църква моли всеки вярващ да пости приблизително половината от годината. Колко дни от следващите 365 дни ще достигне средният вярващ в постене? Да бъдеш православен християнин се изисква дисциплина. Да бъдеш православен християнин означава да работиш, за да се придържаш към ученията на Църквата.
Научаваме за Бога, когато инвестираме време в изучаването на Бога. Ние изпитваме Бога, когато съзнателно се приближаваме към Бога и търсим Бог в живота си.
Ние се отричаме от пълнотата на живота, отричаме се от богатството на живота, когато Бог не е неразделна част от всеки ден от живота ни. Да бъдеш в църквата всеки ден всеки ден не е нещо, което вярващите се очаква да правят. Съзнаването на Божието присъствие през целия ден е нещо, което вярващите могат да се стремят да направят. Съзнаването на Църквата през всеки ден е нещо, което вярващият може да се стреми да направи.За тези вярващи, които желаят това, Бог ще им помогне да се възползват добре от времето през 2019 г. Всеки вярващ трябва да направи всичко, което може, за да се приближи до Бога и да живее по начин, който е приятен на Бога през цялата година.Обръщайки се към Бога в молитва със съзнание на сърцето и ума, вярващият може да преживее пълното от Бога време през следващата година. Блаженствата оживяват в напълненото от Бога време.Когато времето се гледа като собственост на Бога и да бъде свято време гледано време, всеки ден придобива нов смисъл. Всеки момент придобива нов смисъл. Един ден, посветен на Бога, може да промени живота. Един ден, посветен на Бога, може да преобрази семейството.Всеки ден е важен за засилване на ангажимента към Бога. Всеки ден е важен за преживяването с Бога. Православните вярващи имат широки възможности да научат много неща за Бога. Необходими са усилия за реализиране на тези възможности.Когато времето е загубено, то не се възстановява. Загубеното време е нищо повече от загубено време. Необходимо е време да се прекарва и със семейството и приятеля. Времето прекарано с Бога е необходимо
image image



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivoki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3816040
Постинги: 2782
Коментари: 3628
Гласове: 10173
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930