Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2019 23:41 - ДВАТА ВЪПРОСА НА ИСУС
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1996 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

ДВАТА ВЪПРОСА НА ИСУС

   ЕДИН ДЕН ИСУС ЗАДАДЕ НА НЯКОИ ОТ СВОИТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ ДВА ВЪПРОСА. Той каза: "Според както казват хората,. кой съм Аз?" и "Според както вие мислите, кой съм Аз?

   ТЕЗИ ДВА ВЪПРОСА СА НАШАТА ОТПРАВНА ТОЧКА. Първо: според както казват хората от света, кой е Исус Христос? Ако вие вече сте изследвали Исус Христос, вероятно сте съгласни с повечето мислещи хора, че Исус е най-уникалната личност, която светът някога е познавал. Исус не е просто велик човек между човеците, Той е най-великият човек, който някога е живял. Колкото повече изучавате Неговия живот, толкова повече Той ви впечатлява. Дори атеистите и скептиците признават уникалността на Исус. Слушайте какво са казали световните скептици за Исус и Неговия несравним принос за човешката история

   ДОСТОЕВСКИ-РУСКИ ПИСАТЕЛ "Вярвам, че няма нищо по красиво, по дълбоко, по симпатично по разумно, по-мъжествено, по-съвършено от Спасителя. С ревностна любов си казвам, че друг такъв не само че няма, но не може и да има."

   ВЕЛИКИЯТ УЧЕН АЛБЕРТ АЙНЩАЙН ДЕКЛАРИРА: "Аз съм евреин, но блестящият образ на Назарянина е направил мощно впечатление върху мене. Никой не може да отрече факта, че Исус е живял и че думите Му са чудно хубави... а сам Исус заявява “ДУМИТЕ КОИТО АЗ ВИ ГОВОРЯ СА ДУХ И ЖИВОТ"." АЗ СЪМ ПЪТЯТ, И ИСТИНАТА, И ЖИВОТЪТ."

   РЕНАНД- ФРЕНСКИЯТ МИСЛИТЕЛ И АТЕИСТ Е КАЗАЛ: "Каквито и изненади да донесе бъдещето, едно нещо е сигурно - Исус никога няма да бъде надминат."

   РУСО, ДРУГ ФРЕНСКИ МИСЛИТЕЛ сравнява Исус със Сократ като казва: "Ако животът и смъртта на Сократ, бяха тези на мъдрец - животът и смъртта на Исус бяха тези на Бог." Той наистина е Бог”

   /ДУМИ КАЗАНИ ОТ НАПОЛЕОН БОНАПАРТ в изгнаничеството му на остров света Елена/"Това, което най-вече ме удивлява и напълно ми доказва божествеността на Исус Христос е Неговото влияние. Юлий Цезар, Александър Велики и Аз, основахме царството си на насилие и войни. Само Христос основа своето царство на Любовта. Каква пропаст между моята мизерна личност и вечното царство на Христос, Когото обичат, на Когото се покланят и Който се проповядва по целия свят."

   НАПОЛЕОН КАЗВА: "Аз познавам хората, но Исус не е обикновен човек". Той е единствен и неповрторим и няма друг като него.

   ЛОРД БАЙРОН, АНГЛИЙСКИЯТ ПОЕТ, който със сигурност не е възприемал християнските принципи и е умрял на двадесет и шест годишна възраст, защото е живял живота си за свое собствено удоволствие, е казал следното за Исус: "Ако някога човек е бил Бог или Бог е бил човек, Исус беше и двете."

   В ПО-БЛИЗКО ВРЕМЕ ЕДИН ПИСАТЕЛ ОПИСВА Неговото влияние по следния начин: "Напълно съм наясно, когато казвам, че всички армии които някога са вървели; и всички флоти, които някога са били построени; и всички парламенти, които някога са заседавали; и всички царе, които някога са царували, не са повлияли човешкия живот на тази земя толкова силно, колкото този един, единствен живот на Исус от Назарет."

♦♦♦♦♦♦♦

 „И разнесе се слух за Него по цяла Сирия; и довеждаха при Него всички болни, страдащи от разни болести и мъки, хванати от бяс, епилептици и парализирани; и ги изцели. И подире Му вървяха големи множества от Галилея и Декапол, от Ерусалим и Юдея, и из отвъд Иордан.” Матей-4:24,25

    ДРУГ ИСТОРИК ОПРЕДЕЛЯ ВЛИЯНИЕТО НА ИСУСОВИЯ ЖИВОТ ПО ТОЗИ НАЧИН: "Деветнадесет века са дошли и отминали, а днес Той е централната фигура на човешкия род.

   ТОЗИ ИСУС ОТ НАЗАРЕТ, без пари или оръжие, завладя повече милиони от Александър Велики, Цезар, Мохамед или Наполеон.

   БЕЗ НАУКА ИЛИ УЧЕНИЕ, Той хвърли повече светлина върху човешките и божествените неща, отколкото всички философи и учени събрани заедно.

   БЕЗ КРАСНОРЕЧИЕТО НА ОБРАЗОВАНИТЕ, Той говори думи на живот, каквито никога не са говорени преди или след това и произведе ефект, който стои над възможностите на оратор или поет.

   БЕЗ ДА НАПИШЕ НИТО ЕДИН РЕД, Той задействува повече писалки и даде теми за повече проповеди, речи, дискусии, произведения на изкуството, научни трудове и песни, отколкото всички велики човеци на минали и сегашни времена. Роден в ясла и разпънат като злодей, сега Той контролира съдбините на цивилизования свят." И така Исус Христос, според скептиците и хората, познаващи Неговия живот, се смята за най-уникалната личност, живяла някога.

   ПОМНЕТЕ НАШИЯ ВЪПРОС: "Според както казват хората от света, кой е Исус?" Някои хора казват, че Исус е легенда или мит; че Той никога в действителност не е съществувал. Но Исус Христос  каза:

♦♦♦♦♦♦♦

"И когато бъда Аз издигнат от земята, ще привлека всички при Себе Си." Йоан-12:32

   Ф. МЮЛЕР-ИСТОРИК"Нашата епоха, нашата цивилизация, нашия живот започва от рождението на Исус Христос. Той е ключът на световната история. Той заключва старата и отключва новата история." /Нашето летоброене започва от Него/                                                           

   ИСТОРИКЪТ ФИЛИП ШАФ КАЗВА: "Съществуването на Исус е толкова сигурно, колкото твоето и моето собствено съществуване."

   ВЕЛИКИЯТ УЧЕН ИСАК НЮТОН, откривател на вечните закони за движението на небесните тела и закона на гравитацията, е бил ревностен читател на Библията и е оставил тълкувание на книгата "Откровението на Йоана". Когато бил на смъртно легло приятелите му го заобиколили и скърбели за него. На това Нютон спокойно отговорил: "Какво е моето знание? Радвам се че зная две неща, първо, че аз съм голям грешник и второ, че моят Бог и Господ Исус Христос е велик Спасител."

    Д-Р Ф. Ф. БРУС Е КАЗАЛ: "Някои хора си играят с мита, легендата или идеала за Исус; онези, които го правят не го правят на базата на исторически изследвания." Дори древните исторически източници като Корнелий Тацит, римският историк от първи век, говорят подробно за личността на Исус."„Няма втори като него.”

   ЙОСИФ ФЛАВИЙ - добре познатият еврейски историк от първи век, говори за живота и смъртта на Исус и как Той обикалял, като претендирал, че е Месия и правел велики дела.

♦♦♦♦♦♦♦

"И дойдоха при Него големи множества, които имаха със себе си куци, слепи, неми, недъгави и много други, и сложиха ги пред нозете Му; и Той ги изцели;така щото народът се чудеше, като гледаше неми да говорят, недъгави оздравели, куци да ходят, и слепи да гледат. И прославиха Бога." Матей-15:30

   СКЕПТИКЪТ Х. Г. УЕЛС В СВОЯТА "Схема на историята". посвещава над двадесет страници на Исус Христос като привежда доказателства за Неговия живот и смърт от историческа гледна точка.

   КОПЕРНИК, една велика уникална личност астроном: "Аз не ожидам за благодатта, която прие апостол Павел, нито за милостта, с която Ти прости на Петра. Моля те само за тази която подари на разбойника на кръста." /Този надгробен надпис украсява паметника на големия астроном Коперник. Надписът е съставен от самия Коперник/

   РАЗБИРА СЕ, в Библията имаме четири различни, подробни описания за живота на Христос. Зная, че трябва да внимаваме със забележки, които не се основават на цялостно изследване. Всъщност има повече дребни доказателства за историческата надеждност на четирите евангелия, отколкото за което и да било произведение на класическата литература.

   В МАТЕЙ Исус Христос е Цар на Царете и Господ на Господарите

   В МАРКО Исус Христос е Слуга на слугите

   В ЛУКА Исус Христос е човека

   В ЙОАН Исус Христос е Бог на Боговете

   ГЬОТЕ: "Ако ме осъдеха на затвор и ми разрешиха да взема със себе си само една книга, то аз бих взел Библията."

  ЛУТЕР: "Библията не е антична, не е и съвременна,-тя е вечна."

  ПРОФЕСОР БЕТТЕКС: "Библията е книга, която отговаря на въпросите на малко и се надсмива на мъдростта на мъдреците."

  ВАЛТЕР СКОТ, знаменитият английски поет и писател е автор на много книги със световна слава. Когато лежал на смъртния си одър, той се обърнал към зет си: "Сине мой, донеси ми книгата." В дома имало много голяма библиотека, затова зетят се обърнал към него и попитал: "Коя книга, татко?" Умиращият Скот отговорил: "Сине мой, на земята има само една книга, която може да се нарече Книгата - това е Библията."

СПЪРЖЪН, прочел Библията сто пъти е казал: "На стотния път я намерих несравнимо по-добра, от първия."

ВЯРВАЙ НА НЕГОВИТЕ ДУМИ

Някакъв човек бил осъден на смърт. Преди самата екзекуция му предложили да изпълнят последното му желание. Осъденият поискал да му дадат чаша с вода. Но ръцете му така треперели, че той едвам хванал подадената му чаша вода.

Тогава казали на осъдения: “Успокой се, животът ти е гарантиран докато не изпиеш тази чаша вода.”

Осъденият бързо излял водата на земята. Тъй като никой не могъл да събере разлятата вода отново в чашата, животът му бил подарен. Както осъденият твърдо повярвал на казаното му, така и Божиите обещания са твърда скала и сигурно убежище за онзи, който им се доверява.

♦♦♦♦♦♦♦

“Защото Божият Син, Исус Христос, Който биде проповядван помежду ви от нас, (от мене, Сила и Тимотея), не стана Да и Не но в него стана Да; понеже в Него е Да за всичките Божии обещания, колкото много и да са; за това и чрез Него е Амин, за Божията слава чрез нас." (2 Коринтяни 1:19,20).




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060463
Постинги: 1102
Коментари: 19
Гласове: 699
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031