Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2020 18:06 - С МНОГО ВЯРА ДА СЕ ПОМОЛИМ
Автор: ivoki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 236 Коментари: 1 Гласове:
3



                                           


                                         Молитва към св. вмчк. Варвара
                (удостоена с дара да предпазва от бедствия, чуми, епидемии и от всичко,
                                   което предизвиква внезапна смърт)



Към тебе, премъдра и прекрасна, света, славна и всехвална дево, великомъченице Варваро, ние немощните прибягваме и, като ублажаваме с похвали твоите мъченически страдания, падаме коленопреклонно и те молим: виж греховните ни рани, виж и немощта на нашата душа и, подбудени от твоето милосърдие и благост, погрижи се да ни изцериш. Обърни внимание на молитвения ни глас и чуй нашия вик като непосрамващо наше прибежище. Моли Светата Единосъщна, животворяща и неразделна Троица - Бога за нас, грешните твои раби, да ни помилва сега и в деня на нашата смърт.
Ние знаем, света дево, че ако пожелаеш, ти си силна да ни помогнеш, и че нищо не е за тебе невъзможно, стига да не презреш нашите молитвени въздишки! Нека твоето многострадално тяло излекува множеството страсти на душите и телата ни. Твоята глава, посечена с меч, нека даде на главата ни вода, очистителна за нашите грехове. Нека твоите пречисти устни запазят устата ни от празнословие, и винаги да са отворени, за да възвестяват хвала на Господа. Твоите очи, които са видели Троичната светлина видят и желанието ни да вършим добро, тъй че и ние да отвръщаме очи, за да не виждаме суетата, но винаги да съзерцаваме небесното блаженство. Нека твоята отсечена ръка ни запише в книгата на живота и ни удостои винаги да издигаме ръце към Всевишния, за да не плетем измами. Твоите нозе, които са бързали към Божия чертог при Небесния Младоженец, нека направят така, че и ние с нашите нозе да бързаме за всяко добро дело и законът Господен да бъде светилник пред нозете ни и светлина за пътеките ни. Нека твоите рани ни освободят от греховните рани, и твоята многократно проливана в мъченията кръв, очисти душите и телата ни от всяка нечистота. Нека твоята смърт не ни даде да умрем без изповед и покаяние!
И макар да си прославена като усърдна молитвеница, за всеки добър дар, то Господ Бог те е дарил най-вече с благодатта да избавяш прибягващите към тебе от внезапна смърт. Затова те молим, избави и нас окаяните от нея, чиста дево, великомъченице Варваро, и с всемогъщите твои молитви удостой ни, подкрепяни с благодатта на Божествените Тайни на Тялото и Кръвта на нашия Господ и Спасител, да имаме безболестен, непосрамен и мирен завършек на нашия живот, и така готови да преминем далечния път на смъртта, и да достигнем небесния Сион, където да се удостоим заедно с тебе лице в лице да съзерцаваме Триединият Бог, и да Го славим винаги, и във вечните векове. Амин!

 image



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sensation - Амин.
14.03.2020 18:24
Амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3820319
Постинги: 2782
Коментари: 3628
Гласове: 10173
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930