Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2018 18:41 - УСПЕХЪТ НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ В ЯПОНИЯ НЕ БИВА ДА БЪДЕ ПОМРАЧАВАН ОТ ГРАФИТИ-ВАНДАЛИЗМА
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 963 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image


Иван Върбанов

170 души - екипът на Софийската опера и балет, отново покори Япония. Над 25 000 души аплодираха най-добрите оперни певци, артистите от балета, хора, оркестъра, техническия състав на Първия оперен театър. Пореден огромен и бляскав успех, заслугата за който имат и партньорите от импресарската агенция "Джапан арт". Високото изкуство на Софийската опера и балет - културен институт със 120-годишна история, десетилетия разнася славата на българското изкуство и култура по света.

Не бива и не трябва успехът да бъде засенчва от графити-вандализма на двама (бивши вече) служители.

Както и не бива да бъде подценяван този прецедент. Дори, заради факта, правещ наистина впечатление за преднамереност - носенето на спрей. Та колко от нас се разхождат вечер или отиват на заведение с боя в джоба си?

Дали това е поръчка, от кого, какви са били подбудите, дали има умишлени злонамерени действия, които да целят възпроизвеждането на скандала - тепърва ще бъде изяснявано. И този път е важно да бъде извървян докрай. Защото освен санкциите, които ще понесат извършителите на това срамно деяние - произвело скандал и допринесло за напрежение в междудържавните ни отношения за което вече Министерството на външните работи поднесе със специална нота извиненията на българската държава, е необходимо те да понесат и своята морална отговорност. Публично.

Посочете ги - с имената, със снимките им. Нека видим кои са героите на нашето време, причинили срама и неудобството не само на колегите им от Операта, но и на всички българи.

НЕ СТРЕЛЯЙТЕ ПО ... МЕДИИТЕ, ТЕ САМО ОТРАЗЯВАТ!

Каква е фактологията за графити-инцидента, според японските медии?

NHK WORLD JAPAN обобщава случилото се така: "Полицията в Хирошима, Западна Япония, разследва случая с откритите графити върху три места в Мемориалния парк на мира. Полицията съобщи във вторник, че на пейка в близост до купола, на оградата в Музея на паметниците на мира и на вратата на съображение за обезвреждане на боклук до паметника на корейските жертви от бомбардировките са открити черни бои с пръски. 
Охранителните са открили графитите при оглед в понеделник сутринта. Работниците от мемориала са изтрили маркировките във вторник. Силите на реда в Япония подозират, че вандализмът се е случил в неделя през нощта срещу понеделник. Проверени са видеозаписите от охранителните камери." (https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20181016_34/)

Видео репортаж излъчи и тв канал ANN News - тук https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=A8c9AdVOJHI

АПЛАУЗИ ЗА НАШИТЕ АРТИСТИ

Спектаклите на "Кармен" и "Турандот" оставиха незабравимо впечатление сред японската публика, която е познавач на операта и ценител на българската музикална култура. Критиците в Япония признаха, че постановките са специални, уникални и използват по интересен начин елементи от древногръцкия театър и японския театър "Но". Спектаклите са преживяване, което японската публика ще помни дълго и ще иска отново да се докосне до следващите продукции на Националния ни оперен театър.

Това е важното!

А за виновните - чакаме адекватни наказания и последствия и тук, в България!
Публично!

Трупата на Софийската опера и балет: нейните артисти - певци, оркестранти, сценични работници и технически служби, нейното ръководство, не може да носят отговорност за вандалския акт на поругаване на мемориала с графити. Административното ръководство е съдействало максимално бързо за идентифицирането на извършителите. Оттук нататък нека всеки си носи отговорността персонално.

А за свършеното от Софийската опера и балет, за постигнатия пореден успех и признание - приемете нашите искрени поздравления, адмирации и уважение!

image

 

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529842
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031