Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2015 10:50 - ПОЛИТИЦИ ЗА ИЗКАЗВАНЕТО НА ПУТИН В ООН : РЕЧ, ДОСТОЙНА ЗА ЮБИЛЕЙНА СЕСИЯ НА ООН
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 2135 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Политици за изказването на Путин в ООН: Реч, достойна за юбилейна сесия на ООН       image


БГНЕС

/Поглед.инфо/ Руските депутати ще подкрепят в рамките на междупарламентарния диалог прозвучалите от трибуната на Общото събрание на ООН инициативи на президента на РФ, заяви Алексей Пушков

На 28 септември Путин направи изявление на юбилейната сесия на Общото събрание на ООН. По-специално той призова международната общност да създаде международна антитерористична коалиция с участието на ислямските страни.

По думите на руския лидер, „както антихитлеровата коалиция, тя би могла да сплоти най-различни сили, които решително ще се противопоставят на онези, които като нацистите сеят зло и мизантропия“. Освен това президентът на Русия предупреди за опасността от заиграване с терористите и заяви, че смята за лицемерно изявлението за борба с тероризма на онези, които използват екстремистите за свои цели. Путин подчерта също така, че смята за огромна грешка отказа от сътрудничеството със сирийските власти.

Как реагираха на изказването на президента на РФ руските политици

В изказването на президента на РФ Владимир Путин по време на Общото събрание на ООН прозвучаха най-важните за цялото човечество мисли за сплотяване на силите срещу общия враг – тероризма. Такова мнение изказа председателят на комитета на Съвета на Федерацията Константин Косачов.

Руските депутати ще подкрепят в рамките на междупарламентарния диалог прозвучалите от трибуната на Общото събрание на ООН инициативи на президента на РФ“, заяви пред ТАСС председателят на комитета по международните въпроси в Държавната дума Алексей Пушков.

„Това беше реч, достойна за юбилейната сесия на Общото събрание на ООН, защото в нея се съдържаше и осмислянето на настоящето на ООН, и на онези принципи, на които тя се основава, както и осмисляне на онези задачи, които стоят пред ООН“, допълни Пушков. „Това не беше абстрактен разговор за това, какъв трябва да бъде света и какъв искаме да го видим, а реч, засягаща именно задачите, принципите на развитие на ООН“, допълни той.

Като една от най-силните страни в изказването на президента Путин Пушков посочи предложението за създаване на ефективна международна коалиция за борба с терористичната групировка „Ислямска държава“ и „подробно обосноваване на необходимостта от такава борба“.

„Например, в речта на Барак Обама се съдържаха само общи разсъждения за неприемливостта на тероризма и за това, че САЩ ще му противодействат“, констатира депутатът.

„Фактически само Владимир Путин повдигна въпроса за онази огромна заплаха, която представлява „Ислямска държава“ и за Близкия Изток, и за Средния Изток и за Европа, и за Русия, и за целия останал свят“, заключи Пушков.

Партньорите на Русия в ООН вероятно поддържат предложението на Путин за създаване на международна антитерористична коалиция. Такова мнение изрази пред ТАСС лидерът на КПРФ Генадий Зюганов, коментирайки изказването на Путин.

„Аз мисля, че абсолютното болшинство на драго сърце ще подкрепи предложението на Путин, заяви Зюганов в отговор на въпрос, как могат да реагират партньорите в ООН на предложението на руския лидер.

„Имам усещането, че и президентът на САЩ Обама е принуден да окаже съдействие преди всичко заради това, че ситуацията е абсолютно безизходна и разбират, че без Русия решаването на проблема е невъзможно“, допълни Зюганов.

Източник: Руски дневник


Прочети цялата статия тук: Политици за изказването на Путин в ООН: Реч, достойна за юбилейна сесия на ООН - Поглед Инфо



Гласувай:
6



1. 1997 - Величието на една страна се опре...
29.09.2015 11:57
Величието на една страна се определя не от силата на икономиката, оръжието, културата, а от способността да решава величествени проблеми. Путин и Русия го могат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10360405
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930