2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. stela50
12. getmans1
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Зимен гювеч по ловджийски
Необходими продукти
Свинско месо - около 700 гр (нарязано на кубчета) - мариновано с подправки по желание
Картофи - нарязани на кубчета (количество по желание)
Гъби - около 300 гр. (нарязани)
Моркови 2 бр. (нарязани на колелца)
Лютеница - 1 малко бурканче
2-3 скилидки чесън - счукани
Бекон - около 200 гр. (нарязан)
Ловджийска наденица 1 - 2 бр. нарязана
Маслини - около 1 шепа (цели)
Сол, черен пипер и други подправки по ваш вкус
Начин на приготвяне
Свинското се задушава в тенджера за около 10 мин., след това се слага в глинен съд (гювеч). Гъбите, морковите, маслините и картафите се прибавят към свинското в глинения съд. Наденицата и беконът се запържват в дълбок тиган и се добавят към всички останали продукти в гювеча. Лютеницата, чесънът и малко от маринатата от свинското, също се прибавят към гювеча. В тигана, в който се запържиха бекона и наденицата, слагаме вода и изсипваме в глинения съд (гювеча). Течността трябва да покрие добре всички продукти. Използва се много малко олио при запържването на месото. Тъй като използваното от мен свинско месо беше домашно, то пусна достатъчно собствена мазнина. Беконът и наденицата също изпуснаха своята мазнина и поради тази причина не се използва допълнително олио. Сложете подправки по ваш вкус. Пече се около 2 часа и 30 мин. във фурна на 180-200 С (под капак).
Съвет: Поглеждайте нивото на течността в гювеча и ако е необходимо, добавете малко вода.