Постинг
19.03.2019 13:42 -
Листа от глухарче с ориз
Пролетта е тук и с нея започва зеленината. Това е един чудесен сезон, в който можем да консумираме вкусни ястия, които ни изчистват организма и го зареждат с енергия.
Предлагам ви една интересна рецепта за листа от глухарче с ориз:
1. млади листа от глухарче - 500 грама
2. ориз 1/2 чаена чаша
3. лук - стар или пресен, според вкуса
4. зехтин 2-3 супени лъжици
5. чесън - 3 скилидки
6. доматен сок - около половин чаена чаша
7. сол и черен пипер
Листата ги слагаме да се сварят за около 10 минути, изцеждаме ги, но не изхвърляме водата. След това ги нарязваме. В тигана запържваме лука, чесъна и ориза, когато се запържат започваме бавно да добавяме от водата, където сварихме листата. След като ориза поеме водата, махаме от огъня и изсипваме в тавичка, добавяме листата, подправките и доматения сок, доливаме вода, ако е нужно и запичаме в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
Добър апетит!
Предлагам ви една интересна рецепта за листа от глухарче с ориз:
1. млади листа от глухарче - 500 грама
2. ориз 1/2 чаена чаша
3. лук - стар или пресен, според вкуса
4. зехтин 2-3 супени лъжици
5. чесън - 3 скилидки
6. доматен сок - около половин чаена чаша
7. сол и черен пипер
Листата ги слагаме да се сварят за около 10 минути, изцеждаме ги, но не изхвърляме водата. След това ги нарязваме. В тигана запържваме лука, чесъна и ориза, когато се запържат започваме бавно да добавяме от водата, където сварихме листата. След като ориза поеме водата, махаме от огъня и изсипваме в тавичка, добавяме листата, подправките и доматения сок, доливаме вода, ако е нужно и запичаме в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
Добър апетит!
Няма коментари