Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2014 15:08 - "Господи , спаси ни от благочестивите! " част ПОСЛЕДНА
Автор: ivoki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 684 Коментари: 0 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image

/заключение/

И несъмнено тези неща не са без връзка с духовния ни живот, защото духовния живот на човека произтича от всички негови действия, които върши. Разбира се, с това не искам да ви кажа да спрете да гледате телевизия. Не съм срещу това. Но в крайна сметка всички тези неща вместо да улесняват живота, го затрудняват и го разрушават, както направихме с развитието на технологиите – вместо да ни улесняват. Хващаш самолета, пътуваш. Хващаш кораба, тръгваш, не гребеш, както са правили едно време, и хиляди други улеснения, но в крайна сметка това голямо улеснение ни доведе до едно голямо затруднение и погубихме себе си, погубихме красотата на нашия живот, разрушихме света и сега търсим други науки и открития, за да видим дали можем да спасим това, което е останало.

Разбира се, всички тези неща и всичко, което включва трагедията на нашето падение и това деградиране на нашата персоналност, въпреки че по човешки наистина изглежда нещо трудно, ако човек се обърне към Бога, тогава става това, което Христос е казал – че невъзможното за човеците е възможно за Бога. Така човек вижда Божието чудо и в наши дни и с всички тези обстоятелства и с всички тези предизвикателства, които се случват около нас, и лекотата, с която грехът се извършва, но въпреки всичко има хора, които обичат Бога и от тръните поникват рози. От тръните поникват рози и действително се извършва голямото чудо на спасението на човека независимо от останалите човешки слабости, от окаяното ни положение, от проблемите ни, от трудностите пред Църквата, пред семейството, пред обществото и всичко друго, което за съжаление бомбардира всеки човек.

Завръщаме се там, откъдето започнахме, и казваме, че в крайна сметка разрешение и отговор на всички проблеми е човек да се обърне и да възлюби Бога, а когато човек възлюби Бога, тогава Бог ще го изцели, ще го въздигне и мъртъв да е, и пред разложение да е, Бог ще го въздигне, стига само той да изхвърли от себе си всичко ненужно и да постави в сърцето си Божията любов, като върху Божията любов и в Божията любов съгради живота си, съгради брака си, съгради семейството си, съгради пътя си, учението си, пътуването си. Ако човек наистина направи това, тогава ще се радва на живота си и животът му ще стане рай, защото раят не е нищо друго освен Божията любов, а адът не е нищо друго освен липсата на любов към Бога.

Накрая се моля тази Божия любов да ни съпътства и да не забравяме, че всичко, което правим, го правим поради тази причина и да не бъдем просто религиозни хора, а да станем хора, които обичаме Бога и нашият живот ще се промени в правилна насока и ще се преобразим в нашия Господ Иисус Христос.

Моля се всички да имаме Божия покров и любов в нашия живот!

 

Бог да е с нас!

                                   Автор: Лимасолски митр. Атанасий (Николау)  
   

                                                                                                                       /КРАЙ/    




Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivoki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3800695
Постинги: 2782
Коментари: 3628
Гласове: 10171
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031