Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03 03:30 - ДА ПРОЧЕТЕМ И СЕ ЗАМИСЛИМ ЗА ЕДНО ПОСЕЩЕНИЕ.
Автор: ivoki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1639 Коментари: 4 Гласове:
17

Последна промяна: 10.03 14:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                                                          До Негово Светейшество Кирил
                                                                               Патриарх Московский и вся Русия

         Ваше Светейшество,

Като българка искам да изкажа възмущението и обидата си от Вашата реч. Произхождам от православно българско семеѝство, като чичо ми и дядо ми бяха свещеници. Бидеѝки поканен за честване годишнината от Освобождението на България от турско иго, Вие си позволихте да прекрачите прага и въпреки, че бяхте поканен в качеството си на духовен водач, превърнахте визитата си в политическа пропаганда. Смея да Ви напомня, че БПЦ бидеѝки автокефална, а Българската държава - независима, нямате право, нито като духовен водач, нито като политик, да поучавате, определяте, критикувате и налагате позиция на нашия народ! С речта си Вие престъпихте всякакъв дипломатически протокол, като лично обидихте президента на държавата ни и целият български народ като си позволихте да ни вменявате чувство за вина, че благодарим не само на Русия, но и на всяка друга нация, чиито воѝници са оставили костите си на Българска земя! С вашият призив за благодарност към Русия Вие осквернихте националният ни празник като отрекохте нашият собствен принос в борбата ни за църковна независимост и принизихте дейността на българските революционери и героизма на българските опълченци! И след като Вие в речта си заявихте: "Ние сме за историческата истина, ние я завоювахме със своята кръв", нека си кажем истината! Вярваѝки, че говоря от името на стотици хиляди българи, искам да заявя, че ние като народ отказваме да вярваме на митовете на Руската пропаганда. Подтикнати от апела Ви, в търсене на историческата истина, нека се върнем назад в историята. Тя е пълна с примери, които доказват, че истинската цел на вашата държава винаги е била да завладява, подчинява, експлоатира и унищожава. Благодарността се заслужава, Ваше Светеѝшество, не се изисква. Русия не е Бог, че да и благодарим, за съществуването си. Главната стратегическа цел на Русия е да завладее Босфора и Дарданелите и да превърне България в Задунаѝска Губерния. Вашите войници са дошли като завоеватели и умират за императора и родината си, а не за освобождението на нашия народ! Как да сме Ви благодарни, когато всичките Ви деѝствия доказват обратното? Руските официални органи и Руските дипломати
неупотребяват думата България. В манифеста от 12/24.04.1877 г. на император Александър II, с който се обявява войната на Османската империя, името България не се споменава, а ние вместо "българи" сме наречени "християни" и "верноподаници". Защо в договора от Сан Стефано не се споменава България, а сме принизени до "Балканска област"? Това може да се прочете в архивите на руския окупационен фонд. Защо криете Санстефанския договор? В нашите архиви се съхранява само копие. Оригиналът е във вашите архиви, до които не е разрешен достъпът на български историци. Вашата църква обявява Българската църква за незаконна през 1872 г. Нима българските владици заточени като “бунтовници”, по искане на Русия, са ваши братя? Нима и този акт е продиктуван от желанието Ви за свободна и независима България?
Схизмата на руската църква против нашата е наложена през 1872 г. и отменена едва през 1945 г. Граф Игнатиев, на коѝто от благодарност кръщаваме булеварди и издигаме паметници, ни нарича "суров материал, без достатъчно кадри за образуване на самостоятелно княжество". Защо на подписването на Сан Стефанския договор не са допуснати българи, които да изкажат своето мнение.? Българи, коѝто да представляват народа ни, чиято държава се възстановява с подписването на този договор? И като израз на вашата безгранична любов, оценавате жертвите и разноските по нашето "освобождение" ги включвате като кръчмарска сметка в чл. 8 на временния Сан Стефански договор и в чл. 22 на Берлинския договор. Ваше Светеѝшество, как да повярваме, че загрижена за православните българи, Русия идва да ни "освободи", когато броени години преди тази воѝна в собствената Ви държава православните крепостни селяни са се продавали като добитък. Как да Ви вярваме, че милеете за българските деца взети като кръвен данък за еничари, когато цената на четири годишно крепостно момче в Русия е 5 рубли, на едногодишно 50 копеѝки, а цената на една крава е 2 рубли. В своя трактат М. Грибовски доктор по право изтъква, че изпращането на малки деца в робство било проява на мъдрост от страна на техните майки, давало им възможност да укрепнат физически и да се развият умствено, предпазвайки ги от неразумни постъпки. И тези хора са се загрижили за нас? Вие не искате просто благодарност. Вие искате "вечна" благодарност, под формата на зависимост, покорство и слугинаж. И за това като гражданин на света искам да благодаря на Русия за нашето освобождение, за освобождението на Финландия, Литва, Латвия и Естония. За пакта Молотов-Рибентроп и освобождението на Полша. За наглостта Ви да сключите договор с нацистка Германия и да започнете воѝна за подялбата на Европа, но като Ви излязоха криви сметките се превърнахте в "освободители". Искам да Ви благодаря за Народния съд, Берлинската Стена и Пражката Пролет. Ако съм пропуснала нещо, моля да ме извините! Вашата арогантна реч е демонстрация на имперската руска политика, на желанието Ви за доминация и явна демонстрация на липсата Ви на респект към България. Не виждам никаква разлика между вашето поведение и това на Никита Хрушчов. Явно само преклонната Ви възраст и факта, че трудно се навеждате Ви възпряха да си свалите обувката и да тропнете с нея по масата. Вие като водач на Руската Православна Църква трябва да сте ни благодарен, че сме простили на църквата Ви за отношението и към България и че сме Ви поканили като гост на такава светла за нацията ни дата! Всеки път, когато се кръстите си спомнете на коя държава дължите религията си! Когато застанете на амвона, четеѝки евангелието на старобългарски език, на Кирилицата, която ние сме ви дали, се замислете, Вие които сте държава от едва 300 години и пишете с нашите букви, и прославяте Бог на нашия език, КОИ СТЕ ВИЕ ДА ИСКАТЕ ДА ВИ БЛАГОДАРИ НАШАТА 1300 годишна държава, която Ви е дала всичко това ??

                                                                                    прочетено в нета 
                                                                               автор :
Biliana Ambareva
image


Гласувай:
20
31. cederama2 - Путиноидите не могат да мислят. Те ...
09.03 07:54
Путиноидите не могат да мислят.
Те са маймуни.
цитирай
2. schumpov - По лошо от руската наглост са бъл...
09.03 10:17
По лошо от руската наглост са българските русофили, вецето йотова коленичи пред рускея но не уважи подобаващо българския патриарх, баш президента радев мълчеше пред руския като старшина пред генерал на сутрешен развод.
цитирай
3. lado - тва лицето Гундяев, бре
09.03 10:58
КГБ агент
цитирай
4. predatorka - шушумофф..извън контекста си, моля концентрирай се!
09.03 14:39
2. schumpov - По лошо от руската наглост са бъл...
10:17

иво,Благодаря!
чудесен материал, това е истор.Истина..и правда..
няма нужда да се делим и мразим..
Народе!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2034527
Постинги: 2096
Коментари: 3251
Гласове: 7894
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031