Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2012 12:01 - ПОЛЕЗНОТО ЗА ДУШАТА
Автор: ivoki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 250 Коментари: 0 Гласове:
5



Основното предназначение на всяка една наука е да задоволи нуждите на човешкото тяло и свързаното с него съзнание. Основната цел на всяка една религия е да задоволи нуждите на човешкия дух и свързаното с него подсъзнание.
Вселената е единна във времето и пространството. Всеки физически обект и всяко живо същество носят в себе си информация за всяко стъпало на своята еволюция, от момента на възникване на Вселената. При човека и животните, още от появата на едноклетъчните организми, а после на растенията, рибите и т.н., тази информация е закодирана в гените. В нашето подсъзнание обаче, съществува не само информация за миналото, а и за бъдещето на Вселената. Тя е несъизмеримо по-голяма по обем от информацията, свързана със съзнанието и с физическото ни тяло, което съществува сравнително кратко във времето.
Изводът е много прост. Без развит религиозен мироглед, в основата на който любовта и нравствеността да имат еднозначен приоритет над всички останали човешки ценности, е невъзможно оцеляването на една цивилизация. Това определя необходимостта от непрекъснат стремеж към Твореца, създал Вселената и укрепването на единството ни с Него във всеки един момент. Само спазването на религиозните постулати не може да замени личните ни опити за стремеж към Бога. Малкото дете има нужда от помощта на родителите си, за да започне да ходи и да говори. Но след това, детето трябва да се научи да прави всичко самостоятелно.
В моите книги аз разказвам за опитите да открием Божественото в себе си. Опитвам се да засегна и някои теми, в които съм дилетант, но въпреки, че осъзнавам това, ще продължавам да правя тези опити. Надявам се, че по-нататъшното ми развитие ще ме доведе до правилно разбиране. Затова ще е най-добре, написаното от мен да не се приема като конкретен съвет, а като разказ за моя личен опит.
Попитали един професор: “Кое е най-важното в работата ви като преподавател?”
Той отговорил: “Най-важното не е да даваш знания. Най-важното е да научиш студентите как да работят с информацията, да използват правилно получените знания”.
                          
                                                                                 Лазарев 



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivoki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3830536
Постинги: 2782
Коментари: 3628
Гласове: 10173
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930