Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2013 17:59 - ЗА СЪНИЩАТА / една различна гледна точка/
Автор: ivoki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1675 Коментари: 7 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Както обикновено мисли "нормалния телезрител": "ето вече е вечер, денят премина", ляга да спи, след това се пробужда сутринта, живота отново започва, а всичко, което се е случило по време на сън, абсолютно не се взема под внимание. Не бъдете толкова глупави! Първо, вие пропускате една трета от живота си (при това не най-лошата), второ, а не, стига и първото. Защо вие, сънували прекрасен сън, събуждайки се огорчавате: "Ех, жалко, че не е реалност!" Напразно мислите така! Когато бяхте в съня, нима мислихте, че това не е реално? Вие сте се радвали, плакали, страдали, не е ли така? Единствената разлика на съня от реалността, е това, че съня няма продължения (случват се и редки изключения), това е цялата разлика (ако не сте съгласни, опитайте да поразсъждавате). Затова наслаждавайте се на приключенията (между другото, липсата на продължения също освобождава от отговорност) (ех, как обичам всички тези скоби, брат), летете, воювайте, обичайте! Че това е полезно (а и приятно) няма никакви съмнения, ще ви го потвърди всеки психолог. А вие все плачете, че ви е скучен и еднообразен живота. Искате разнообразие? Напред, към нови впечатления.
    Но това не е всичко, давайте да продължим. Аз предлагам да се научим да се осъзнаваме в съня т.е. да пътешестваме в осъзнати сънища (виж книгите на Гарфилд Лаберж). Повярвай те ми, това е много по-хубаво, отколкото да пушите марихуана. Страничния ефект е развитието на астралното тяло. За това, с какво можете да се занимавате в този вид сънища, можете да прочетете в Лаберж, наистина фантазията му е бедничка, всичките му предложения са с практическа насоченост за ежедневието, понамирисват на комерсиалност. Аз мога да предложа полезни от моя гледна точка - да се занимавате с цигун по време на сън, да практикувате излизане от съня в астрала, да общувате със своето подсъзнание (то може да ви разкаже мнооого интересни неща), да се срещате с приятели, по-нататък и сами ще си измислите. Но всичко това е за после, когато се надбягате достатъчно след момичетата (или момчетата), когато се наситите да летите и т.н. Ако се появят практически въпроси, обърнете се към Мерлин клуб, там момчетата са отзивчиви, винаги ще помогнат.
    Още преди да заспя правя опити да изляза в астрала (засега са само опити, защото се получиха само две кратки излизания). За това трябва да се избавите от обятията на жената (любовницата, детето, кучето) и да се научите да отпущате тялото си, дишането, и разума. За разума вече писах (виж раздела "Медитация"), да дишаш трябва просто спокойно, както се диша, а да се научиш да релаксираш тялото - това за начинаещите е най-важно. От купищата способи за релаксация описани в литературата, за мен са подходящи два (за вас може да не са подходящи, затова препоръчвам да се чете и да се експериментира).
    Първо - "йога-нидра", отпускаш частите на тялото подред, съсредоточавайки вниманието си на всяка част поотделно, (препоръчва се да се раздели тялото на 16 зони, мисля, че и сами ще се справите), трябва да се усетите във всяка част, представете си я образно, представете си костите, мускулите, кожата и тя ще се отпусне (в смисъл на тази част от тялото). Второ - "напомпване с енергия", също разделяш тялото на части, представяш си се в тази част, правиш пълно вдишване, задържаш дишането и си представяш как тази част се налива с енергия. И така с всички части на тялото (само гледай да не забравиш да издишаш).
    Когато изпълниш някое от тези упражнения, можеш да използваш методиките, описани в книгите по извънтелесен опит, на мен ми е достатъчно съвсем малко да спра вътрешния диалог и да съсредоточа вниманието си на тялото си, за да се потопя в състояние, което наричам "полет", като че ли се губи опора, и започва световъртеж (все едно си се нарязал с водка, това се нарича "космос", само че в този случай не те гони да драйфаш). Това е твоето астрално тяло, което се опитва да излезе. Не прави нищо, само наблюдавай за "развъртането". Ако си се отпуснал достатъчно добре и ако не си се паникьосал по време на развъртането, започва втори стадий, аз го наричам "без граници", когато не можеш да разбереш дали си голям или малък (аз имам предвид размера) и попадаш в точка. Да се опише всичко това е много сложно, но когато достигнете до това състояние, вие веднага ще го познаете. Тези два етапа да се постигнат е много лесно, може да се получи дори след първия опит, но да постигнеш третия етап (това е вече непосредственото излизане от тялото) ще е много по-сложно, макар че може леко да се получи при някого. За да излизате леко от тялото, вие трябва или да сте болни или да имате тренирано астрално тяло.
    Да се практикува излизане от тялото е най-добре през ден или два, не знам защо, но при мен не се получава всеки ден да постигна дори първия етап, казват, че е въпрос на енергетика. В тези свободни дни би било полезно (като тренировка на осъзнатостта), да наблюдавате за процеса на заспиване, т.е. да хванете момента на загубване на съзнанието (някои йоги могат да запазват пълно съзнание и по време на сън, и в процеса на заспиването и съответно в момента на смъртта, правете изводи). Наистина, при някои неспокойни личности това може да доведе до невъзможността да заспят - тогава пратете всичко по дяволите и се заемете с проблема със своите емоции (виж "Самонаблюдение").
    Забелязах също една самозаблуда, става трудно да се събуждаме сутрин, ех как не ни се иска (особено когато звъни будилника), а защо? Наблюдавах и разбрах, че това е самозаблуда, увличате реалността на съня. И когато сутринта си припомням, че няма причини да не ми се иска да ставам (странно звучи нали), тогава от някъде се появява бодрост и чувството за лекота, опитайте. Наистина, има един негативен ефект, да си припомниш съня е сложно, но ако се потренирате в запомняне на сънища, то после е лесно да си ги припомните по всяко време на деня. Да, и още за сънищата, най-добре е да ги записвате (аз го правя на работата, в къщи не успявам). Записването е нужно не за да ги има тези записи (по принцип можете да ги запишете и после да ги изхвърлите), а за да станат за теб по-реални, живи и да се запомнят по-добре (не е лошо да имате приятни спомени за опита, който може да потрябва в бъдеще).

                                                                      narod.ru



Гласувай:
6



1. vandela007 - Просто не мога да повярвам, че това ...
08.01.2013 18:29
Просто не мога да повярвам, че това го пише вярващ в Бога (от Библията) човек!
цитирай
2. ivoki - НЕ ПРОЧЕТЕ ЛИ / една различна гледна ...
08.01.2013 18:56
НЕ ПРОЧЕТЕ ЛИ / една различна гледна точка/ ????

А И ТОВА НЕ Е НАПИСАНО ОТ МЕН. /превод от руски/ НЕИЗВЕСТЕН АВТОР.
цитирай
3. mariniki - прочетох с интерес...
08.01.2013 20:41
сънищата са отражение на мислите и
желанията ни... и понякога красиво изживяна
илюзия...
цитирай
4. troia - Бях си взела
08.01.2013 21:44
от библиотеката книгата "По пътя на толтеките". Тя е пълна с практически съвети как да разширим нашият начин на мислене, да не живеем в рамки, да виждаме аурата на предметите и хората. Вътре имаше практически съвети как да контролираме сънищата си и да отиваме в чужди светове. т.нар осъзнато сънуване. Вътре изрично се казваше, че е много опасно, защото астралното ти тяло може да се изгуби и да не се върне във физическото си тяло. Много от тия светове не са добронамерени и човек може да си навлече бела. Като прочетох за "страничните ефекти", ми се изпари всякакво желание да го практикувам. Научих се само да си прекъсвам кошмарите и да не се плаша на сън.
цитирай
5. ivoki - Да, има такава техника за отделяне ...
08.01.2013 21:57
Да, има такава техника за отделяне на астралното от физическото тяло. Невероятно усещане....... Но връщането е доста трудно, а може да се окаже и невъзможно....... За първи път ми се случи когато бях в кома......
Друга тема , много дълга....... и едва ли е подходяща за този блог.......
цитирай
6. vandela007 - НЕ ПРОЧЕТЕ ЛИ / една различна гледна ...
08.01.2013 21:59
ivoki написа:
НЕ ПРОЧЕТЕ ЛИ / една различна гледна точка/ ????

А И ТОВА НЕ Е НАПИСАНО ОТ МЕН. /превод от руски/ НЕИЗВЕСТЕН АВТОР.

ПРОЧЕТОХ - че е една от многото гледни точки; РАЗБРАХ, че не си ти автор. Но човек публикува чужди неща, когато ги одобрява, когато му допадат, когато иска да ги сподели и с други.
А когато не е съгласен с това, което публикува, той дава възможност на читателите си да разберат това.
Не те разбирам....
цитирай
7. ivoki - НЕ ПРОЧЕТЕ ЛИ / една различна гледна ...
08.01.2013 22:53
vandela007 написа:
ivoki написа:
НЕ ПРОЧЕТЕ ЛИ / една различна гледна точка/ ????

А И ТОВА НЕ Е НАПИСАНО ОТ МЕН. /превод от руски/ НЕИЗВЕСТЕН АВТОР.

ПРОЧЕТОХ - че е една от многото гледни точки; РАЗБРАХ, че не си ти автор. Но човек публикува чужди неща, когато ги одобрява, когато му допадат, когато иска да ги сподели и с други.
А когато не е съгласен с това, което публикува, той дава възможност на читателите си да разберат това.
Не те разбирам....


Приемам твоята гледна точка. Тя е валидна за теб. В следващият ми постинг обяснявам някой неща.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3827192
Постинги: 2782
Коментари: 3628
Гласове: 10173
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930